Akupunktur

Klinik for akupunktur og sundhed

- Krop & Sjæl

Akupunktur

 

 

TCM:

TCM står for Traditional Chinese Medicine.

Akupunktur er en behandling, der både virker helbredende og præventivt på mange lidelser og stressrelaterede symptomer.

Akupunktur er en del af Traditionel Kinesisk Medicin.

Akupunkturen bygger på en holistisk menneskeopfattelse. Det vil sige, at det er det hele mennesket, og ikke blot symptomet der behandles.

 

Akupunktur har en dokumenteret skriftlig historie som strækker sig mere end to tusind år tilbage, og man har fundet arkæologisk bevis for akupunktur, der er mere end fire tusind år gammelt. Dette gør akupunktur til verdens ældste medicinske system.

Akupunkturens og Kinesisk medicins lange historie betyder, at de teknikker og substanser som bruges, har været afprøvet og er blevet raffineret gennem mange generationer.

Til sammenligning har moderne Vestlig medicin en historie på ca. hundrede og halvtreds år.

 

I den kinesiske forståelse af fysiologi hedder organerne det samme som i vestlig fysiologi, men de kan også have helt andre fysiologiske funktioner samt emotionelle og spirituelle aspekter.

Igennem kroppen løber der mange meridianbaner som man ikke kan se. De danner et lukket system, som aldrig standser. De er ikke nervebaner og ikke blodårer, men et tredie system. Der er tætte forbindelser mellem alle tre systemer, for de fungerer sammen.

Opstår der forstyrrelser i disse, kan vi opleve sygdom eller ubalancer. Ved at påvirke akupunkturpunkterne stimuleres kroppen til at genoprette balancen i meridianerne.

 

 

 

 

Behandlingen:

Behandlingen foregår ved hjælp af nåle, som stikkes i kroppens akupunkturpunkter for at lindre og behandle sygdom, smerter og ubalancer.

Ved nålebehandlingen stimulerer man kroppen til at helbrede sig selv.

 

Hvert akupunkturpunkt har sit eget nummer, navn og særlige egenskab.

Afhængig af hvilke akupunkturpunkter, man sætter nåle i, og hvordan punkterne kombineres, kan man igangsætte kroppens egen helingsproces for at skabe balance og helbrede de gener, ubehag og ubalancer, man oplever.

Akupunktøren går ind i meridiansystemet for at fjerne dét, der blokerer cirkulationen og forhindrer kroppen i at være i balance. Derved genoprettes balancen i kroppen og således kan sygdomme kureres og forebygges.

 

Den kinesiske læges videnskab bygger på erfaring i modsætning til bevis. Dvs. man kan i TCM ikke forklare med videnskabelige ord, hvad vi tænker.

I kinesisk medicin arbejder man fx med Varme, Kulde, Fugt, Vind.

For meget Varme i kroppen kan være bakterier, men det kan også være alkohol, spiritus, cigaretter, kaffe og kød. Kølende ting kan være vandmelon, salat eller grønne bønner. Der skal være en balance mellem varmt og koldt – også i kosten.

 

 

 

 

 

Alt handler om balance.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klinik for Akupunktur og Sundhed - Krop & Sjæl * Mosevej 8, Skuldelev, 4050 Skibby * 24 42 43 32

CVR: 35934006

Copyright © All Rights Reserved